Colita

Isabel Steva i Hernández (1940), coneguda com a Colita, és una de les més prestigioses fotògrafes catalanes. Es formà al costat de Xavier Miserachs i va fotografiar com ningú la Barcelona de la Roige Divine dels anys 60 i 70.

 

Amb més de 40 exposicions i més de 50 publicacions, les seves obres s'exposen en els principals museus d'art del país.

 

La seva mirada la posa en petits detalls, moments quotidians que sempre hi són, però que Colita els fa especial. Un exemple serien els nens, pot ser de l'escola del Park Güell, potser d'una visita escolar, plegats i posant al banc decorat per Jujol.

 

Les imatges de la casa Cebrià Camprubí les va publicar el 1991 a "Cornellà, una ciutat", quan encara es dedicava al cultiu de roses, encara lluny d'especulacions immobiliàries de i centres comercials.