Jujol i l'evolució del llenguatge arquitectònic.

Jujol i l'evolució del llenguatge aquitectònic.

Sant Joan Despí, 1913-1949

Montserrat Duran Albareda

Espai literari, Barcelona, 2018

 

 

Tres dècades després de la publicació Josep M. Jujol a Sant Joan Despí. Projectes i Obres 1913-1949, Montserrat Duran aborda en aquest nou llibre aspectes fins ara desconeguts de l'obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol.

 

El més significatiu és el fet d'haver localitzat tres expedients més de llicències d'obres sol·licitades per particulars en acabar la Guerra Civil. Però, a més, a aquesta documentació podem afegir que a dia d'avui no s'havia estudiat prou àmpliament, com sens dubte es mereixia, el treball de Jujol de reconstrució de l'església parroquial. En aquesta nova publicació s'afegeix també la documentació que es conserva en altres arxius municipals del Baix Llobregat. Aquesta valuosa suma de documents, i sobretot la seva interpretació, anirà dotant d'ordre i sentit l'evolució del llenguatge arquitectònic de Jujol.

 

El resultat és Jujol i l'evolució del llenguatge arquitectònic (Sant Joan Despí, 1913-1949), que podem presentar com el fruit de tota una vida dedicada a la investigació de l'insigne arquitecte.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0