Presentació del llibre ‘Jujol i l’evolució del llenguatge arquitectònic’

 

El passat 27 de setembre de 2018 va tenir lloc a Can Negre la presentació del darrer llibre de la Montserrat Duran, Jujol i l'evolució del llenguatge arquitectònic. Sant Joan Despí, 1913-1949, publicat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí en el marc de l'Any Jujol140.

 

En l'acte, que va comptar amb la presència de l'alcalde Antoni Poveda, el regidor de cultura Alex Medrano, l'autora va repassar la història de Sant Joan Despí a la primera meitat del segle XX amb l'excusa de Josep M. Jujol. I és que Jujol va arribar al 1913 de la mà de la seva tieta, Josepa Romeu, per construir la Torre de la Creu en una zona que estava en ple procés de transformació amb l'aparició de grans cases d'estiueig. Com la família Negre va confiar en ell la reforma de la seva casa (1914-1930) i com li van encarregar la redacció del projecte urbanístic del Samuntà. És en aquest moment en què entra a l'Ajuntament de Sant Joan Despí com a arquitecte auxiliar i comença tot un seguit d'encàrrecs de la mà dels Serra-Xaus, propietaris d'una potent empresa de construcció al qual Jujol li va construir la seva casa (1921-1927).


Montserrat Duran dona veu als veïns i col·laboradors de Jujol, testimonis que haguessin desaparegut, ja que bona part són morts. I és que 30 anys estudiant a Jujol, a més de convertir-la en una de les grans especialistes en el genial arquitecte, li han permès recollir desenes de testimonis i estudiar els projectes a Sant Joan Despí i a altres municipis dels voltants.

Escribir comentario

Comentarios: 0