Font del Be

Escultura. 

C. Catalunya - Font del Be.

Sant Joan Despí. 


 

Josep M. Jujol Jr assenyala que el be que coronava la font davant Can Domènec el va modelar el seu pare. És el símbol de Sant Joan Baptista, amb una corona i un estendard en forma de creu i la bandera.

L'Arxiu Jujol conserva un dibuix del disseny, però sense datar, encara que hauria de ser de la dècada de 1940, ja que durant la Guerra Civil es van destruir les imatges religioses. La font es va destruir cap a 1970.

 

Josep M. Jujol Jr señala que el cordero que coronaba la fuente ante Can Domènec lo modeló su padre. Es el símbolo de San Juan Bautista, con una corona y un estandarte en forma de cruz y la bandera.

El Archivo Jujol conserva un dibujo del diseño, pero sin datar, aunque debería ser de la década de 1940, ya que durante la Guerra Civil se destruyeron las imágenes religiosas. La fuente se destruyó hacia 1970.

 

Josep M. Jujol Jr points out that the well that crowned the fountain in front of Can Domènec was modeled by his father. It is the symbol of Saint John the Baptist, with a crown and a banner in the form of a cross and the flag.

The Jujol Archive preserves a drawing of the design, but undated, although it should be from the 1940s, since the religious images were destroyed during the Civil War. The fountain was destroyed around 1970.

 

Més informació:  Jujol en Sant Joan Despí