Projecte antic cementiri

Urbanització de plaça, 1928. 

Plaça de l'Església.

Sant Joan Despí. 


 

Sant Joan Despí havia tingut el cementiri al costat de l'església, com tant d'altres pobles. En 1893 es construeix el nou al barranc de la Fontsanta, però no és fins a 1907 que es deixa de fer servir l'antic. En 1928 Jujol, com a arquitecte municipal auxiliar, rep l'encàrrec d'urbanitzar l'espai i convertir-lo en un parc ben frondós, amb una petita font i diferents parterres que recorden als que va fer a la plaça Espanya de Barcelona.

Tot sembla indicar que mai es va fer, ja que les fotografies que es conserven de 1936, durant la Guerra Civil, encara es veu el mur de l'antic cementiri.

 

Sant Joan Despí había tenido el cementerio junto a la iglesia, como tanto otros pueblos. En 1893 se construye el nuevo en el barranco de la Fontsanta, pero no es hasta 1907 cuando se deja de utilizar el antiguo. En 1928 Jujol, como arquitecto municipal auxiliar, recibe el encargo de urbanizar el espacio y convertirlo en un parque frondoso, con una pequeña fuente y diferentes parterres que recuerdan a los que hizo en la plaza Espanya de Barcelona.

Todo parece indicar que nunca se tomó, ya que las fotografías que se conservan de 1936, durante la Guerra Civil, todavía se ve el muro del antiguo cementerio.

 

Sant Joan Despí had had the cemetery next to the church, like so many other towns. In 1893, the new one was built in the Fontsanta ravine, but it wasn't until 1907 that the old one stopped being used. In 1928, Jujol, as assistant municipal architect, received the task of urbanizing the space and turning it into a leafy park, with a small fountain and different flowerbeds reminiscent of those he did in Plaça Espanya in Barcelona.

Everything seems to indicate that it was never done, since the surviving photographs from 1936, during the Civil War, still show the wall of the old cemetery.

 

 

Més informació:  Jujol en Sant Joan Despí