Christo i Jeanne-Claude

 

Christo (1935) i Jeanne-Claude 1935 - 2009) són un matrimoni d'artistes que realitza instal·lacions artístiques ambientals. Es caracteritzen, principalment, per utilitzar tela per a embolicar gegantins edificis o cobrir extenses àrees públiques.

Han realitzat els seus projectes en nombroses ciutats, com ara Berlín, Kassel, París, Nova York, als camps de Califòrnia o a la costa de Little Bay en Sidney.

A Barcelona van plantejar dos projectes, embolicar l'estàtua de Colon (1977) i la font de la Plaça d'Espanya (1975-2009) que mai van poder realitzar.

El projecte per la font de Jujol, titulat "Wrapped Fountain (Project for "La Fontana de JujolPlaza d'España, Barcelona" el va iniciar el 1975, on pretenien embolicar l'obra de Jujol, tal com van fer en altres monuments d'altres ciutats. D'aquell projecte queda un magnífic dibuix on s'aprecia l'entorn de la plaça als anys 70.

El projecte el van reprendre el 2009, però tampoc va reeixir. Van editar una sèrie de litografies amb la imatge de la font embolicada amb un enorme llençol i subjectades amb una sèrie de cordes i, al costat, petites imatges de l'alçat de la font, la planta i el plànol de situació.