Xavier Miserachs

 

Xavier Miserachs (1937-1998) va ser un fotògraf català que va immortalitzar la Barcelona dels anys 60 i 70.

 

Seguint el camí d'altres grans fotògrafs europeus, com ara Cartier-Bresson o Brassaï, va ser plenament reconegut a partir del seu llibre "Barcelona. Blanc i negre" de 1964. Amb més d'una trentena de publicacions i diverses exposicions, el seu llegat, de 80.000 imatges es troba al Centre d'Estudis i Documentació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

 

En 1987 va realitzar les fotografies del llibre de la Montserrat Duran, Josep Ma. Jujol a Sant Joan Despí. Gràcies a això, disposem d'un ampli reportatge de les obres de Jujol en aquesta ciutat tal com estaven a finals dels anys 80. Treballs com aquest suposen un valuós document i, alhora, un privilegi que difícilment es repetirà.