Casa Rovira

Reforma d'edifici.

c. Jacint Verdaguer, 27

Sant Joan Despí


 

En 1926 Jujol reformà la façana de la casa d'Antoni Rovira i Estruch que acabava de construir aquest mateix any. Jujol respectà bona part del projecte original i únicament modificà l'acabament superior, en forma de triangle, i un conjunt de magnífics esgrafiats.

 

Sant Antoni de Pàdua presideix la decoració de l'edifici, amb tot un seguit d'elements vegetals i cistells de flors que recorden d'altres que va fer a Sant Joan Despí. Les finestres i portes les va emmarcar també amb un esgrafiat. Un "Deu hi sia" presidia l'entrada de la casa, però els propietaris ho van esborrar en el temps convulsos de la guerra civil. D'aquella inscripció només queda la signatura de l'arquitecte, que estava tot just a sota.

 

Actualment l'edifici, de titularitat municipal, allotja un viver d'empreses i l'Oficina Jove. La intervenció que es va fer llavors va modificar el color de la façana amb un taronja cridaner, molt diferent del gris apagat que tenia anteriorment, encara que originalment seria del color blau que tant agradava a Jujol.

 

Escribir comentario

Comentarios: 0