Casa Cebrià Camprubí

Casa unifamiliar 1928. 

Parc de la Infanta.

Cornellà de Llobregat.

 

Cebrià Camprubí va ser un floricultor, especialitzat en el cultiu de roses. Veí de Sant Joan Despí, va contactar amb Jujol per construir aquesta magnífica casa a Cornellà, al barri del Fatjó, tot a tocar amb Sant Joan Despí, a on tenia els vivers de plantes.  És per això que la decoració de la casa fa referència a motius agrícoles.

 

L'estructura de la casa és molt similar a la Torre de la Creu, encara que en lloc de fer servir cossos cilíndrics, són rectangulars, a excepció de l'escala. Diferents galeries a les cantonades optimitzen la llum a l'interior de la casa.

 

Com hem dit, l'exterior de la casa està ple de motius agrícoles i del cultiu de les roses, com el color rosa de la façana, poc habitual en l'obra de Jujol. Amb la tècnica de l'esgrafiat, plasma diferents escenes com Sant Isidre (patró dels agricultors) i Santa Magdalena, un pagès o la deessa flora. Uns esgrafiats d'heures envolten la casa i un ocells juguen, similars als que ja va fer servir a Can Negre. La data de construcció, 1928 en números romans, cistells de flors i la inscripció "Deu hi sia" a la porta d'entrada, són altres dels motius que decoren l'edifici.

 

És interessant el treball de ferro forjat de la barana que envolta la casa.

 

La casa conservava els vivers fins als anys 90. Actualment l'entorn és un parc, el de la Infanta, en referència al Canal de la Infanta que passa al costat. Actualment la casa es fa servir com a un centre internacional d'empreses.