Torre Jujol

Casa amb dos habitatges. 1932. 

C. Jacint Verdaguer 31.

Sant Joan Despí. 

 

En 1932 Jujol es va fer una casa a Sant Joan Despí, en un solar que anteriorment era d'en Pere Negre i tot just davant de la casa que havia projectat per en Pere Xaus. D'un solar relativament petit en va construir dos habitatges, un per a residència del mateix arquitecte i l'altre, per llogar, tal com havia fet uns anys anrere amb la Torre de la Creu. 

 

Els dos habitatges tenen forma de L, unides pel braç més curt, creant dos patis exteriors, un per cada casa, per on s'accedeix a l'interior. Totes les habitacions tenen finestres a l'exterior. Un petit estudi es l'única habitació del pis superior, característic per la finestra a la cantonada i una petita finestra circular.

 

La decoració de la casa està feta a base d'esgrafiats en un intens color blau, amb motius de flames i amb la inscripció "Deu hi sia" sobre la porta. És en aquest lloc on trobem la signatura de Jujol, aquesta J tan característica.

 

Jujol, que va ser arquitecte municipal auxiliar a Sant Joan Despí, residia en aquesta casa en llargues temporades ja que, al estar tan ben comunicada amb Barcelona, li permetria treballar com a professor de l'Escola del Treball i a l'Escola d'arquitectura. Un cop mort l'arquitecte, la família Jujol residí en aquesta casa fins a la mort de la Teresa Gibert, la seva dona. Avui dia continua sent propietat dels fills de Jujol.